14-19 Ekim Tarihleri Arasında Gerçekleştirlen Ağır İklim Sahra Hastanesi Kurulumu Eğitim Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı
18 Aralık 2020

Van İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetlerine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Van bölge ili olarak Ağrı, Muş, Hakkari ve Bitlis illerinin katılımıyla ağır iklim sahra hastanesi kurulumu yapıldı.

Olası afet ve olağan dışı durumlara hazırlık amacı ile 14-19 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim başarılı bir şekilde tamamlandı. Sağlık Bakanlığının uygun görüşleri ile gerçekleştirilen eğitimimiz bölge illerde, yurt içi ve yurt dışında gelişebilecek olası afet durumlarında hastanelerin hizmet veremediği anda kurulumu yapılıp -25 ve +55 dereceye kadar iklimlendirme yapılarak 50 yatak kapasitesine kadar hizmet verebilmektedir.

Covid-19 tedbirleri kapsamında eğitim öncesi katılım gerçekleştiren personele PCR testi yapılmıştır.